روانشناسي

 
 
اختلال پرخوري
|

اختلال پرخوري

آيا با پرخوري مبارزه مي كنيد؟ در اين مقاله با علائم پرخوري بي اختيار و اقداماتي كه مي توانيد براي جلوگيري از آن انجام دهيد آشنا مي‌شويد.

اختلال پرخوري چيست؟
همه ما هر از گاهي زياد غذا مي خوريم. اما اگر به طور مرتب پرخوري كنيد كنترل خود را از دست مي دهيد و نمي توانيد آن را متوقف كنيد در اين حالت ممكن است از اختلال پرخوري رنج ببريد.

اختلال پرخوري يك اختلال رايج در خوردن است كه در آن شما مكرراً مقادير زيادي غذا مي خوريد در حالي كه از توقف آن احساس ناتواني مي‌كنيد و در حين يا بعد از غذا خوردن احساس ناراحتي شديد داريد.

ممكن است تا زماني كه احساس ناراحتي كنيد به خوردن ادامه دهيد و سپس دچار احساس گناه، شرم يا افسردگي شويد، به دليل عدم كنترل خود، خود را شماتت كنيد، يا نگران باشيد كه غذا خوردن بي اختيار با بدن شما چه مي كند.

اختلال پرخوري معمولاً در اواخر نوجواني يا اوايل بزرگسالي و اغلب پس از يك رژيم غذايي اساسي شروع مي شود. در طول پرخوري، حتي زماني كه گرسنه نيستيد، ممكن است غذا بخوريد و حتي مدت ها پس از سير شدن به خوردن ادامه دهيد.

همچنين ممكن است آنقدر سريع بخوريد كه چيزي را كه مي‌خوريد يا مي‌چشيد حس نكنيد. با اين حال، در اين عارضه بر خلاف پرخوري عصبي، هيچ تلاش متقابلي براي جبران پرخوري، از طريق استفراغ، امساك يا ورزش بيش از حد وجود ندارد.

ممكن است متوجه شويد كه پرخوري براي لحظه اي كوتاه آرامش بخش است و به كاهش احساسات ناخوشايند يا احساسات استرس، افسردگي يا اضطراب كمك مي كند. اما پس از آن واقعيت دوباره نمايان مي‌شود و شما مملو از احساس پشيماني و نفرت از خود مي شويد.

پرخوري اغلب منجر به افزايش وزن و چاقي مي شود كه اين نيز باعث تقويت خوردن بي‌اختيار مي شود. هر چه نسبت به خود و ظاهرتان احساس بدي داشته باشيد، بيشتر از غذا براي مقابله با آن استفاده مي كنيد كه به اين شكل يك چرخه معيوب ايجاد مي شود.

خوردن براي احساس بهتر، احساس بدتر، و سپس بازگشت به غذا براي تسكين. اگرچه ممكن است در مورد اختلال خوردن احساس ناتواني كنيد، بايد بدانيد اختلال پرخوري قابل درمان است.

مي توانيد ياد بگيريد كه چرخه پرخوري را بشكنيد، احساسات خود را بهتر مديريت كنيد، رابطه سالم تري با غذا ايجاد كنيد، و كنترل غذا و سلامت خود را دوباره به دست آوريد.

علائم و نشانه ها
اگر به اختلال پرخوري مبتلا هستيد، ممكن است از عادت هاي غذايي خود احساس خجالت و شرمندگي كنيد و سعي كنيد علائم خود را با خوردن مخفيانه پنهان كنيد.

علائم رفتاري پرخوري و پرخوري بي‌اختيار شامل موارد زير مي باشد:

ناتواني در توقف يا كنترل غذا خوردن
خوردن سريع مقادير زيادي غذا
خوردن حتي زماني كه سير هستيد
مخفي كردن يا ذخيره كردن غذا براي خوردن مخفيانه در آينده
در كنار ديگران به طور معمول غذا مي خوريد، اما زماني كه تنها هستيد، پرخوري مي‌كنيد
خوردن مداوم در طول روز، بدون برنامه ريزي براي وعده هاي غذايي

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-اختلال پرخوري



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/2/2 
زمان : ۱۴
[ ]